Hoe kan ik stemmen?

Rond 20 februari 2018 wordt bij iedereen die kiesgerechtigd is een stempas voor de gemeenteraadsverkiezing en/of het referendum op zijn huisadres bezorgd.

U kunt uw stem alleen uitbrengen als u naast uw stempas ook een legitimatiebewijs mee neemt naar het stembureau. Het identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn op de dag van stemming.

Vervangende stempas

Mocht u de stempas niet hebben ontvangen of u kunt de stempas niet vinden, dan kunt u wanneer u kiesgerechtigd bent in de gemeente De Bilt op twee manieren een vervangende stempas aanvragen.

Schriftelijk

Uw schriftelijk verzoek moet uiterlijk op 16 maart in het bezit zijn van de gemeente. U kunt hiervoor het formulier Verzoek vervangende stempas (PDF) gebruiken.

Persoonlijk aan de balie

U kunt uiterlijk tot en met dinsdag 20 maart 2018 (tot 12.00 uur) persoonlijk een vervangende stempas aanvragen (vergeet niet uw geldig legitimatiebewijs mee te nemen). Dit kan bij de balie van team Gemeentewinkel in het gemeentehuis, Soestdijkseweg Zuid 173 Bilthoven. U kunt hiervoor op werkdagen terecht van 08.30-16.30 uur; u hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Hierna kunt u geen vervangende stempas meer aanvragen. Dat betekent dat u dan niet kunt stemmen.