Bouwen en verbouwen

Wilt u bouwen, verbouwen, aanbouwen of slopen? Het kan zijn dat u hiervoor een vergunning moet aanvragen of een melding moet doen. Bij overtredingen op het gebied van milieu en bouwen treedt de gemeente handhavend op.

De vergunningen voor bouwen, wonen, slopen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning. In sommige gevallen kunt u zonder vergunning aan de slag.

Informatie over de omgevingsvergunning

Gaat u slopen en komt hierbij meer dan 10 m3 sloopafval vrij? Dan moet u dit 4 weken van te voren melden aan de gemeente.

Informatie over het doen van een sloopmelding

Om een gebouw te splitsen in appartementen heeft u een splitsingsvergunning nodig

Informatie over de splitsingsvergunning

Met een onttrekkingsvergunning mag u woningen samenvoegen of van een woonruimte bedrijfsruimte maken.

Informatie over de onttrekkingsvergunning

Bij overtredingen op het gebied van milieu en bouwen treedt de gemeente handhavend op. Handhavend optreden is noodzakelijk om de leefbaarheid en veiligheid van iedereen te garanderen. Hiervoor zijn wetten en regels vastgesteld.

BENG! staat voor Biltse Energie Neutrale Gemeenschap. BENG! wil in samenwerking met de gemeente De Bilt én met veel andere partners een duurzame energiehuishouding in 2030 in de gemeente De Bilt realiseren. Meer weten over duurzaam bouwen en verbouwen? Lees verder op www.beng2030.nl