Bilthoven

Bilthoven is een gevarieerd en groen forensendorp binnen de gemeente De Bilt. Door de woningbouw na de Tweede Wereldoorlog zijn de kernen De Bilt en Bilthoven volkomen aan elkaar gebouwd.

Bezienswaardigheden

Bilthoven telt in totaal ongeveer 17.500 inwoners. Deze kern bestaat uit de wijken De Leijen, Bilthoven Noord, Bilthoven Zuid, Bilthoven Zuid West en Bilthoven Zuid Oost.

Bilthoven heeft een centrum waarvan de Julianalaan in 2014 geheel is gerenoveerd. Vanaf het najaar van 2014 wordt Winkelcentrum de Kwinkelier gerenoveerd. In 2015 wordt verder gewerkt aan het stationsgebied met onder andere de aanleg van een fietstunnel onder het spoor.

In Bilthoven is onder andere het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gevestigd. Ook de gemeentelijke begraafplaats Brandenburg is gevestigd in deze kern. Karakteristiek is Huize Gaudeamus, een rijksmonument gebouwd in 1924 in de stijl van de Amsterdamse School.

Fleur van der Schalk
f.vanderschalk@debilt.nl  
030 - 228 91 67
Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Maarten Linssen
m.linssen@debilt.nl
030 - 228 91 80
Werkdagen: maandag t/m donderdag

Ewelina de Groot
e.degroot@debilt.nl
030 - 228 95 64
Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag

Gebiedsmakelaars

De gemeentelijke organisatie is ingericht op drie gebieden: De Bilt, Bilthoven en de Groene Kernen (Maartensdijk, Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek). Elk gebied heeft een eigen gebiedsteam van medewerkers met kennis op alle terreinen en eigen gebiedsmakelaars. De gebiedsmakelaars onderhouden een breed netwerk in de samenleving. Ze weten wat er speelt en kennen het gebied goed. U kunt de gebiedsmakelaar benaderen om een beroep te doen op dit netwerk of als u een initiatief wil starten in uw wijk of dorp. Bijvoorbeeld als u iets wil organiseren voor de ouderen in uw buurt, maar u weet niet zo goed hoe u in contact komt met de juiste personen. Of als u als ondernemer het openbaar groen voor uw bedrijf wil adopteren en hierover met de buurt in gesprek wil. De gebiedsmakelaar kan met u meedenken hoe u dit organiseert.

Meldingen over o.a. defecte straatlantaarns, losliggende stoeptegels en zwerfvuil kunt u doorgeven via de pagina Melden (doorgeven meldingen openbare ruimte).

Het spreekuur is een manier voor u om in gesprek te gaan met het gemeentebestuur. Wethouder Landwehr is de kernwethouder van Bilthoven. Hij luistert naar wat er leeft en kijkt hoe de gemeente u met uw idee├źn en initiatieven op weg kan helpen. Uw contact in de wijk is ook aanwezig bij het spreekuur.

Het spreekuur vindt plaats in het Informatiecentrum van Bilthoven Bouwt, Julianalaan 1, Bilthoven.