Bilthoven

Bilthoven is een gevarieerd en groen forensendorp binnen de gemeente De Bilt. Door de woningbouw na de Tweede Wereldoorlog zijn de kernen De Bilt en Bilthoven volkomen aan elkaar gebouwd.

Bezienswaardigheden

Bilthoven telt in totaal ongeveer 17.500 inwoners. Deze kern bestaat uit de wijken De Leijen, Bilthoven Noord, Bilthoven Zuid, Bilthoven Zuid West en Bilthoven Zuid Oost.

Bilthoven heeft een centrum waarvan de Julianalaan in 2014 geheel is gerenoveerd. Vanaf het najaar van 2014 wordt Winkelcentrum de Kwinkelier gerenoveerd. In 2015 wordt verder gewerkt aan het stationsgebied met onder andere de aanleg van een fietstunnel onder het spoor.

In Bilthoven is onder andere het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gevestigd. Ook de gemeentelijke begraafplaats Brandenburg is gevestigd in deze kern. Karakteristiek is Huize Gaudeamus, een rijksmonument gebouwd in 1924 in de stijl van de Amsterdamse School.

Fleur van der Schalk
f.vanderschalk@debilt.nl  
030 - 228 91 67

Maarten Linssen
m.linssen@debilt.nl
030 - 228 91 80

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Wat doet een gebiedsmakelaar?

De gemeentelijke organisatie is ingericht op drie gebieden: De Bilt, Bilthoven en de Groene Kernen (Maartensdijk, Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek). Elk gebied kent zijn eigen gebiedsteam van medewerkers met kennis op alle terreinen en heeft zijn eigen gebiedsmakelaar. De belangrijkste taak van de gebiedsmakelaar is om mensen en  organisaties met hun kennis en kunde zó met elkaar te verbinden, dat we samen de dingen voor elkaar krijgen.  In dit maatschappelijk netwerk is de gemeente een van de partners.

Meldingen over o.a. defecte straatlantaarns, losliggende stoeptegels en zwerfvuil kunt u doorgeven via de pagina Meteen melden (doorgeven meldingen openbare ruimte).

Het spreekuur is een manier voor u om in gesprek te gaan met het gemeentebestuur.

Hans Mieras is de kernwethouder van Bilthoven. Hij luistert naar wat er leeft en kijkt hoe de gemeente u met uw ideeën en initiatieven op weg kan helpen. Uw contact in de wijk is ook aanwezig bij het spreekuur.

Hans Mieras houdt de volgende spreekuren:

  • 21 december van 15.30 - 16.30 uur
  • 18 januari van 15.30 - 16.30 uur
  • 15 februari van 15.30 - 16.30 uur
  • 15 maart van 15.30 - 16.30 uur

Het spreekuur vindt plaats in het informatiecentrum van Bilthoven Bouwt, Julianalaan 1, Bilthoven.