Maartensdijk

Maartensdijk is ontstaan in een groot veengebied tussen het Gooi en de Utrechtse Vecht, dat het 'Oostveen' genoemd werd. Het huidige landschap kenmerkt zich door een regelmatige structuur van dijken, weteringen en sloten.

Bezienswaardigheden

Maartensdijk telt ruim 5.000 inwoners. Sinds 2001 hoort deze kern bij de gemeente De Bilt.

Langs de Dorpsweg staan nog veel oude boerderijen en in de omgeving bevinden zich mooie landgoederen. Van een oorspronkelijk agrarische kern is het dorp meer een forenzengemeente geworden.

Maartensdijk kent een uitgebreid verenigingsleven. Voor sportieve en culturele activiteiten kunt u terecht in Dorpshuis De Vierstee en bij sportpark Van Eck. In de Vierstee zit ook een bibliotheek. Op het Maertensplein bevindt zich een modern winkelcentrum.

Bezienswaardigheden zijn:

  • Het 17e-eeuwse pand aan de Tolakkerweg. Dit was tot 2001 het gemeentehuis van de voormalige gemeente Maartensdijk
  • De Nederlands Hervormde Kerk aan de Dorpsweg uit de 15e/16e eeuw
  • Het 18e-eeuwse landgoed Eyckenstein

Lianne Oosterlee
l.oosterlee@debilt.nl
030 - 228 94 91

Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Wat doet een gebiedsmakelaar?

U kunt het spreekuur zonder afspraak bezoeken, bijvoorbeeld als u suggesties heeft om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren of ideeën heeft voor leuke acties in uw wijk.

De gemeentelijke organisatie is ingericht op drie gebieden: De Bilt, Bilthoven en de Groene Kernen (Maartensdijk, Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek). Elk gebied kent zijn eigen gebiedsteam van medewerkers met kennis op alle terreinen en heeft zijn eigen gebiedsmakelaar. De belangrijkste taak van de gebiedsmakelaar is om mensen en  organisaties met hun kennis en kunde zó met elkaar te verbinden, dat we samen de dingen voor elkaar krijgen.  In dit maatschappelijk netwerk is de gemeente een van de partners.

Meldingen over o.a. defecte straatlantaarns, losliggende stoeptegels en zwerfvuil kunt u doorgeven via de pagina Meteen melden (doorgeven meldingen openbare ruimte).

Het spreekuur is een manier voor u om in gesprek te gaan met het gemeentebestuur. Madeleine Bakker is de kernwethouder van Maartensdijk. Zij luistert naar wat er leeft en kijkt hoe de gemeente u met uw ideeën en initiatieven op weg kan helpen. Uw contact in de wijk is ook aanwezig bij het spreekuur.

Madeleine Bakker houdt de volgende spreekuren:

  • 21 december van 13.30 - 14.30 uur
  • 18 januari van 13.30 - 14.30 uur
  • 15 februari van 13.30 - 14.30 uur
  • 15 maart van 13.30 - 14.30 uur

Het spreekuur vindt plaats in het Dorpscentrum Zorg en Welzijn aan het Maertensplein 96 in Maartensdijk.

Handige links