Westbroek

Westbroek is overwegend agrarisch. Het is een bijzondere kern binnen de gemeente vanwege het beschermde dorpsgezicht.

Bezienswaardigheden

Westbroek telt ongeveer 1.200 inwoners. In Westbroek, inclusief de voormalige kern Achttienhoven, is veel van het oude bewaard gebleven.

Bezienswaardigheden zijn:

  • De Westbroekse Zodden, een laagveen moerasgebied
  • De uit 1467 daterende hervormde kerk met middeleeuwse muurschilderingen
  • Molen De Kraai aan de Westbroekse Molenweg

Lianne Oosterlee
l.oosterlee@debilt.nl
030 - 228 94 91
Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend

Bas van Hell
b.vanhell@debilt.nl
030-228 95 19
Werkdagen maandag t/m vrijdag

De gemeentelijke organisatie is ingericht op drie gebieden: De Bilt, Bilthoven en de Groene Kernen (Maartensdijk, Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek). Elk gebied heeft een eigen gebiedsteam van medewerkers met kennis op alle terreinen en eigen gebiedsmakelaars. De gebiedsmakelaars onderhouden een breed netwerk in de samenleving. Ze weten wat er speelt en kennen het gebied goed. U kunt de gebiedsmakelaar benaderen om een beroep te doen op dit netwerk of als u een initiatief wil starten in uw wijk of dorp. Bijvoorbeeld als u iets wil organiseren voor de ouderen in uw buurt, maar u weet niet zo goed hoe u in contact komt met de juiste personen. Of als u als ondernemer het openbaar groen voor uw bedrijf wil adopteren en hierover met de buurt in gesprek wil. De gebiedsmakelaar kan met u meedenken hoe u dit organiseert.

Spreekuur

Lianne en Bas houden op donderdag tussen 8.30 en 10.00 uur spreekuur in het servicecentrum Maartensdijk (Dijckstate). U bent zonder afspraak welkom en kunt bij hen terecht met uw initiatieven, vragen en ideeën voor uw buurt of dorp. Dat mag over alles gaan wat de leefbaarheid betreft, bijvoorbeeld op het gebied van sociale- of verkeersveiligheid, openbare ruimte, groenonderhoud, sport, speelterreinen, jeugd of ouderen.

Elke derde donderdag van de maand houdt de gebiedswethouder spreekuur (behalve in juli en augustus). Het reguliere ochtendspreekuur van de gebiedsmakelaars vervalt dan.

Meldingen over o.a. defecte straatlantaarns, losliggende stoeptegels en zwerfvuil kunt u doorgeven via de pagina Melden (doorgeven meldingen openbare ruimte).

Het spreekuur is een manier voor u om in gesprek te gaan met het gemeentebestuur.

Wethouder Bakker-Smit is de kernwethouder van Westbroek. Zij luistert naar wat er leeft en kijkt hoe de gemeente u met uw ideeën en initiatieven op weg kan helpen. Uw contact in de wijk is ook aanwezig bij het spreekuur.

Het spreekuur vindt plaats in het Dorpshuis, Prinses Christinastraat 2 in Westbroek.