Verkoop vrije kavels Sperwerlaan en Boslaan in Bilthoven

Op 21 december 2017 is de gemeente De Bilt gestart met de inschrijving voor verkoop van vijf vrije kavels voor particuliere zelfbouw.

Aan de Sperwerlaan en de Boslaan in Bilthoven heeft de gemeente locaties beschikbaar voor herontwikkeling. Voorheen stonden hier respectievelijk scouting Akoteh en de Van Everdingenschool. De locaties zijn bouwrijp gemaakt, de bestemmingsplannen voor beide locaties zijn onherroepelijk en de locaties zijn juridisch opgeschoond van historische zakelijke rechten en erfdienstbaarheden. 

Wethouder Mieras: “‘Veel mensen dromen er van om nog eens een keer een stuk grond te kopen om daarop hun eigen huis te bouwen. Die kans bieden we ze nu, op twee mooie bosrijke plekjes in Bilthoven. We hanteren daarbij overigens wel een aantal strenge regels. Zo mogen de huizen op de locatie van de oude Van Everdingenschool niet hoger worden dan vijf meter. Op die manier blijft de beleving van het bos zoveel mogelijk intact.”

Minimale verkoopprijzen

De kavels worden per opbod verkocht. Er zijn minimale prijzen vastgelegd per kavel en een vaste prijs voor het gemeenschappelijke gebied aan de Boslaan. Men mag op 1 kavel bieden, maar men mag ook op meerdere kavels bieden met vermelding van voorkeur. Iedere particulier mag slechts 1 kavel kopen. De verkoopprocedure van bieding en gunning verloopt geheel via de gemeentenotaris.

Website

Meer algemene informatie over de verkoop is sinds 21 december te vinden op de verkoopwebsite www.bouwenaandebilt.nl. Alle inschrijf- en verkoopstukken staan daar in een zogenaamde dataroom die toegankelijk is na aanmelding.

Informatiebijeenkomst 21 februari 2018

Ook organiseert de gemeente op 21 februari 2018 vanaf 19.30 uur in de Mathildezaal van het gemeentehuis een informatiebijeenkomst voor alle geïnteresseerden.