Trouwen in De Bilt

Gaat u trouwen in de gemeente De Bilt? U kunt uw trouwdatum maximaal 1 jaar van tevoren telefonisch of op het gemeentehuis reserveren.

Let op.

Reserveer uw trouwdatum telefonisch via (030) 228 94 11 of persoonlijk aan de balie van Burgerzaken

Eerst reserveren, dan melden

Voordat u trouwt of uw partnerschap laat registreren, meldt u dit voornemen in uw huwelijksgemeente.

Waar wilt u trouwen?

Natuurlijk kunt u trouwen of uw partnerschap laten registreren op het gemeentehuis. U mag ook één van de andere trouwlocaties kiezen. 

Getuigen kiezen

Bij het huwelijk of de partnerschapsregistratie moeten minimaal 2 getuigen aanwezig zijn, maximaal 4. Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn.

Gratis trouwen (alleen voor inwoners)

Op maandagochtend en dinsdagochtend om 10.00 uur kunt u in de gemeente De Bilt gratis trouwen als tenminste één van uw beiden staat ingeschreven in de Basisregistratie (BRP) van de gemeente De Bilt. De gratis huwelijksvoltrekking vindt plaats in de spreekkamer in het administratiekantoor. Bij deze ceremonie krijgt u geen persoonlijke toespraak. Bovendien mogen hierbij maximaal 6 personen aanwezig zijn.

Eenvoudige ceremonie

Bent u geen inwoner van de gemeente De Bilt en wilt u toch een eenvoudige ceremonie? Dan kunt u, als alternatief voor het kosteloze huwelijk, gebruik maken van de mogelijkheid om op maandagmorgen en dinsdagmorgen om 10.30, 11.00 of 11.30 uur tegen een gereduceerd tarief te trouwen. Deze eenvoudige ceremonie vindt plaats in de spreekkamer in het administratiekantoor.  Ook bij deze ceremonie krijgt u geen persoonlijke toespraak en mogen er maximaal 6 personen aanwezig zijn.

Kosten

U betaalt voor het voltrekken van uw huwelijk of registreren van uw partnerschap en voor het trouwboekje of partnerschapsboekje. De andere trouwlocaties kunnen ook nog andere kosten in rekening brengen. 

Kosten trouwlocatie
TrouwlocatiePrijs
Spreekkamer (maximaal 6 personen), maandag en dinsdag om 10.00 uurGratis (voor inwoners)
Spreekkamer (maximaal 6 personen), maandag en dinsdag 10.30, 11.00 en 11.30 uur€ 121,-
Trouwzaal Jagtlust maandag en dinsdag om 10.00 uur€ 227,-
Trouwzaal Jagtlust maandag 11.00 uur tot en met donderdag 16.00 uur€ 328,-
Trouwzaal Jagtlust vrijdag 10.00 tot en met 16.00 uur€ 420,-
Trouwzaal Jagtlust zaterdag 10.00 tot en met 16.00 uur€ 670,-
Andere aangewezen permanente trouwlocaties Tarief Jagtlust verhoogd met € 56,30) (na 17.00 uur € 139,-)

De ambtenaar wil de toespraak graag een persoonlijk tintje geven. Daarom maakt hij of zij graag van tevoren kennis met u. Ongeveer 3 weken voor uw huwelijk of geregistreerd partnerschap kunt u bij de burgerlijke stand (telefoon 030-228 94 11) navragen welke trouwambtenaar uw huwelijk gaat voltrekken. Daarna kunt u zelf met hem of haar een afspraak maken. Heeft u een voorkeur voor een bepaalde ambtenaar, dan houdt de gemeente daar zoveel mogelijk rekening mee.

Dit geldt niet voor gratis trouwen en  eenvoudige ceremonies.

Trouw- of partnerschapsboekje
Trouw- of partnerschapsboekjePrijs
Leer€ 37, 10
Kunststof/velours€ 19, 20
Kunstleer€ 29, 00

Trouwboekje

Trouwboekje

Hoe laat u uw relatie officieel vastleggen? Met een huwelijk of geregistreerd partnerschap? Beide vormen zijn juridisch bijna gelijk. De Rijksoverheid geeft meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap.