Buurtkamer Kometenlaan is open!


Na een aantal maanden opknappen en inrichten was het zover: op 18 december is de Buurtkamer Kometenlaan in Bilthoven officieel geopend.

Jessie Bekkers-van Rooij van Woonstichting SSW en wethouder André Landwehr overhandigden de symbolische sleutel aan de bewoners die zich actief hebben ingezet voor de realisatie van dit mooie initiatief. Als cadeau ontvingen ze een beachvlag die voortaan buiten staat als de Buurtkamer open is en alle buurtbewoners van harte welkom zijn.

Door bewoners, voor bewoners

Onder het motto ‘dóór ons, vóór ons’ is de Buurtkamer Kometenlaan bedoeld om bewoners met elkaar in contact brengen. Zodat zij elkaar leren kennen, informatie uitwisselen en elkaar hulp kunnen bieden op allerlei gebieden.
Een leegstaande bedrijfsruimte onder een van de flats aan de Kometenlaan in Bilthoven is door bewoners zelf  in de afgelopen maanden omgetoverd tot een Buurtkamer. Woonstichting SSW stelde de ruimte beschikbaar om er een ontmoetingsplek voor de buurt van te maken. Afgelopen zomer kon de hele buurt tijdens een inloop meedenken over activiteiten in de Buurtkamer. Vervolgens ging een enthousiaste groep bewoners aan de slag om de lege bedrijfsruimte op te knappen en in te richten. Zonder budget. Dus bewoners, winkeliers en bedrijven werden actief benaderd om (klus)materialen, meubilair en keukeninventaris beschikbaar te stellen.

Buurtbibliotheek, huiskamer, kinderspeelruimte en nog meer

Sociaal werkers van MENS De Bilt dachten met raad en daad mee. Net als de gebiedsmakelaar van de gemeente en de consulent sociaal beheer van SSW. Diverse ideeën van de buurtbewoners zijn al uitgewerkt tot concrete activiteiten. Zo zijn er in de gezellige Buurtkamer een buurtbibliotheek, huiskamer, kinderspeelruimte en een knutselkamer. Ook is er een vestiging van ‘Krijg de Kleertjes’, een ruilplaats voor kinderkleding. En er zijn plannen voor themabijeenkomsten, koffieochtenden en zelfs workshops. Om iedereen op de hoogte te houden heeft de Buurtkamer Kometenlaan ook al een eigen Facebookpagina.