Gratis 1 zak compost op landelijke compostdag


Op zaterdag 25 maart is het landelijke compostdag. Op deze dag delen wij compost uit om iedereen te bedanken voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval.

Op de compostdag kunt u op vertoon van uw milieupas tussen 9.00 uur en 12.00 uur 1 zak van 40 liter compost ophalen op de gemeentewerf, Weltevreden 22 in De Bilt. OP=OP.

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuin- en potplanten.

Groente, fruit en tuinafval gescheiden inzamelen

Het door de gemeente ingezamelde GFT en groenafval wordt vergist en tot compost verwerkt. Bij het vergisten wordt groene stroom opgewekt.
Uit onderzoek blijkt dat er nog ruim 30% GFT in de grijze container wordt gedaan. Om de afvalscheiding te verbeteren en kosten te besparen is het dus van belang dat veel meer GFT in de groene container belandt. Dat is goed voor het milieu en scheelt kosten.

Veel GFT

Als u veel tuinafval heeft dan loont het om een eigen compostvat of composthoop te maken. U kunt ook een tweede GFT container aanschaffen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina
Afval