Gratis zwemles voor kinderen met een U-Pas


Vanaf september kunnen alle kinderen vanaf 4 jaar met een U-pas gratis een zwemdiploma A behalen.

Daarmee geeft de gemeente uitvoering aan het nieuwe beleid ‘Doe Mee(r)’, dat eind maart in de gemeenteraad werd vastgesteld.

Wethouder Rost van Tonningen: “We kennen in Nederland een lange traditie om kinderen al vroeg te leren zwemmen. Sinds het afschaffen van het schoolzwemmen zien we dat veranderen. Jammer! Inwoners met een smalle beurs moeten nu eenmaal scherpe keuzes maken. Daarom ben ik blij dat zwemdiploma A via de U-pas weer binnen handbereik is voor alle kinderen.”

De Rijksoverheid heeft extra geld ter beschikking gesteld voor ondersteuning van kinderen die opgroeien in armoede. De gemeente De Bilt gebruikt dit geld nu onder andere voor het aanbieden van de gratis zwemles voor zwemdiploma A.

De gratis zwemles is er voor alle kinderen van ouders met een U-pas. De lessen gaan niet van het U-pasbudget af. Ouders kunnen hiervoor contact opnemen met de twee zwembaden die de zwemlessen voor diploma A aanbieden: zwembad Brandenburg in Bilthoven en zwembad Blauwkapel in Groenekan.

U-Pas

De U-Pas is er speciaal voor inwoners met een inkomen tot 125% van het landelijk geldende  minimumloon. Met de pas krijgen deze inwoners korting op sportieve, recreatieve, culturele en educatieve activiteiten. Ondernemers en maatschappelijke organisaties bepalen zelf de kortingen.

Door gratis zwemles met de U-Pas aan te bieden geeft de gemeente zelf het goede voorbeeld. Eerder dit jaar introduceerde de gemeente al de korting op de aanschaf van een paspoort of identiteitsbewijs op vertoon van de U-Pas. Informatie over de U-pas en een aanvraagformulier vindt u op www.u-pas.nl.