Inloopavond nieuw zwembad Brandenburg


Dinsdag 24 oktober kunnen omwonenden en andere belangstellenden kennisnemen van de nieuwbouwplannen.

 

Impressie nieuw binnenbad zwembad Brandenburg
Impressie binnenbad nieuw zwembad Brandenburg.

De bouwplannen voor het nieuwe zwembad in Bilthoven zijn duidelijk. Volgende maand laat de gemeente het terrein naast het huidige zwembad klaar maken voor de bouw die in maart begint. Dinsdagavond 24 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen omwonenden en andere belangstellenden binnenlopen in de entreeruimte van het huidige zwembad om kennis te nemen van de nieuwbouwplannen.

Het zesbaansbad is met een beweegbare bodem en scheidingswand zo ingericht, dat meerdere groepen gebruikers het bad tegelijk kunnen gebruiken. Het bad meet 25 bij 15 meter en is daarmee net zo groot als het huidige grote bassin. Het bouwrijp maken van het terrein neemt in november een paar dagen in beslag. Deze tijd is nodig om onder andere bestrating, leidingen en groen te verwijderen.  Het bouwverkeer zal via de Leijenseweg en het parkeerterrein aan- en af rijden. Het nieuwe zwembad komt op de plek waar tot vorig jaar de beachvolleybalvelden lagen, met de ingang aan het bestaande parkeerterrein naast Sportcity. Het (auto)verkeer door de wijk zal daardoor naar verwachting afnemen.

Energiezuinig

Op het dak van het nieuwe bassin komen zonnepanelen en het badwater wordt op temperatuur gehouden met behulp van de warmte van het rioolwater. Deze en andere maatregelen zorgen ervoor dat het nieuwe zwembad een stuk efficiënter met energie om gaat.

Huidige zwembad open tijdens bouw

Gebruikers van het huidige zwembad hebben geen last van de bouw. In deze periode blijft het gewoon open. Het huidige combibad zal pas na opening van het nieuwe bad in december 2018 afgebroken worden. Gemeente De Bilt wil volgend jaar plannen uitwerken om op deze plek woningen te bouwen.

Modern bad

‘Het college van burgemeester en wethouders is blij dat straks onze  verschillende gebruikersgroepen in een modern multifunctioneel bassin kunnen spelen, trainen, baantjes trekken en vooral plezier hebben,’ laat verantwoordelijk wethouder Ebbe Rost van Tonningen weten.

Meer informatie vindt u ook op de projectenpagina Nieuw zwembad