Opening wandelroute Noorderpark-Ruigenhoek


Woensdag 20 juni opent in het gebied Noorderpark-Ruigenhoek de nieuwe wandelroute ‘Rondje Ruigenhoek’.

Dit is één van de initiatieven voortgekomen uit het Toekomstperspectief Noorderpark-Ruigenhoek.
Wethouder Madeleine Bakker-Smit opent de nieuwe wandelroute samen met bestuurders van de provincie, het recreatieschap, Staatsbosbeheer en andere wethouders.
Naast water, bos en cultuur biedt Noorderpark-Ruigenhoek allerlei voorzieningen, zoals een speelbos, picknickplekken en fiets- en ruiterroutes. Als je in deze prachtige achtertuin van de stad Utrecht wandelt, ontdek je uniek Nederlands erfgoed. De 7,5 km lange nieuwe wandelroute gaat langs fort(eiland) Ruigenhoek en een aantal ‘bunkers’. Ze horen bij de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het grootste rijksmonument van Nederland en genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De wandelroute volgt het wandelknooppuntennetwerk en is te downloaden via de app ‘AbelLife’. Met je mobiel in je hand ga je op pad en kom je onderweg van alles te weten over de bijzonderheden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.  Bijvoorbeeld het verhaal van het sluisje aan de Kanonsdijk, de ‘kraan’ die het gebied onder water kon zetten. U vindt de route ook op het informatiebord op de parkeerplaats en via recreatiemiddennederland.nl/galerij-wandelroutes.