Wie wordt ‘Vrijwilliger van het jaar’ 2019?


Ieder jaar vieren we op 14 maart Mathildedag. We staan dan stil bij het ontstaan van de gemeente, maar willen vooral de vrijwilligers in onze gemeente eren.

Voor Mathildedag 2019 zijn we op zoek naar vrijwilligers die naast een baan of de zorg voor een gezin, tijd hebben om bij te dragen aan ontwikkelingen in de sector ‘Kunst en Cultuur’.

Er zijn in de gemeente veel vrijwilligers die zich op bijzondere wijze en geheel belangeloos inzetten voor de Biltse gemeenschap. Een comité van aanbeveling bepaalt elk jaar opnieuw, op basis van de nominaties, wie extra waardering verdient voor zijn of haar inzet.

Stille krachten in de sector ‘Kunst en cultuur’ in het zonnetje

Kent u iemand, die in deze sector het verschil maakt? En vindt u dat zij of hij extra aandacht verdient? Nomineer die persoon dan! Misschien wordt diegene wel uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Als u iemand kent die zich, buiten deze sector, op een buitengewone manier inzet, dan horen wij het ook graag. U kunt haar of hem dan ook nomineren.

Nomineren

Vertel ons wie u wilt nomineren en waarom. We ontvangen bij de aanmelding graag een foto van de persoon die u voor wilt dragen.  U kunt ook een videoboodschap waarin u uw voordracht toelicht of opname van de persoon in actie indienen.  

U kunt uw voordracht richten aan mevrouw Bovée via a.bovee@debilt.nl. Alle nominaties die voor maandag 19 februari binnen zijn, worden meegenomen in het keuzeproces.
Wij stellen het zeer op prijs als u de nominatie nog niet deelt met de genomineerde. Dan kan die op Mathildedag echt verrast worden.

Mathildedag

Op Mathildedag vieren we dat op 14 maart 1122 de gronden van het huidige De Bilt aan het nieuwe klooster Oostbroek zijn geschonken. Utrecht en Holland maakten toen deel uit van het Duitse Keizerrijk. De schenking geschiedde door de Duitse keizerin Mathilde.