Eigen verklaring

Wilt u een rijbewijs voor vrachtwagen of bus aanvragen? Hebt u een beperking of bent u 75 jaar of ouder en wilt u uw rijbewijs vernieuwen? In deze gevallen hebt u een verklaring nodig dat u geschikt bent om te rijden. Het CBR beoordeelt of u rijgeschikt bent. 

Het CBR beoordeelt of u lichamelijk en geestelijk gezond bent om een auto of een ander motorvoertuig te kunnen besturen. Daarvoor moet u een Eigen verklaring invullen, een formulier met vragen over uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Wanneer heb ik een eigen verklaring nodig?

Een Eigen Verklaring van het CBR heeft u in de volgende gevallen nodig:

De verklaring vraagt u online aan via Mijn CBR. Soms heeft u ook een medische keuring nodig. In dat geval vult de arts die u keurt, een apart deel in.

Bent u niet in staat om via Mijn CBR een eigen verklaring in te vullen? Dan kunt u een eigen verklaring op papier invullen.

Een papieren eigen verklaring kunt u telefonisch aanvragen bij de klantenservice van het CBR. U betaalt dan extra voor aangetekende verzending. U kunt de eigen verklaring ook zelf ophalen bij een van de examencentra van het CBR.

Handige links