Paspoort aanvragen

Een paspoort vraagt u persoonlijk aan. Dit geldt ook voor kinderen. U betaalt de kosten bij de aanvraag. Het paspoort ligt na 5 werkdagen voor u klaar.

Afspraak maken

Kosten

Kosten paspoort
ProductPrijsSpoed
Paspoort vanaf 18 jaar en ouder€ 64,75€ 112,30
Paspoort voor jongeren t/m 17 jaar € 51,45€ 99,00

Geldigheid

Geldigheid
Soort paspoortGeldigheid
Paspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder10 jaar
Paspoort voor jongeren t/m 17 jaar5 jaar

Meenemen

Jonger dan 18 jaar?

Neem dan ook mee:

Heeft u uw paspoort snel nodig dan kunt u een spoedaanvraag doen. Wanneer de aanvraag vóór 12.30 uur wordt gedaan dan kunt u uw paspoort de volgende werkdag ophalen. Als u uw oude paspoort kwijt bent, kan de spoedaanvraag langer duren.

Voor een spoedaanvraag betaalt u extra.

Bij verlies of diefstal van uw paspoort ondertekent u tijdens de afspraak een vermissingsverklaring bij de gemeente. Hierin legt u uit hoe u het oude document bent kwijtgeraakt. Nadat uw identiteit is vastgesteld, kunt u direct een nieuw paspoort aanvragen. Neem daarvoor uw eventuele andere identiteitsdocumenten mee.

Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Voor informatie over grenscontrole aan de Nederlandse grens als u reist met uw kind wordt u verwezen naar de site van de Koninklijke Marechaussee.

Bij de aanvraag van een nieuw paspoort of Nederlandse identiteitskaart, kan er voor worden gekozen om de naam van de (gewezen) echtgenoot of geregistreerd partner in het document te laten opnemen.

Als uw minderjarige kind alleen of met anderen dan (één van) de ouders naar het buitenland reist, kan uw kind te maken krijgen met controles. Bij deze controles wordt beoordeeld of de minderjarige met goedkeuring van de ouder(s) of voogd(en) het land verlaat. De eventuele begeleider kan ook gecontroleerd worden. De verklaring Ouderlijke toestemming voor het reizen naar het buitenland kan dan problemen voorkomen.

 

 

Handige links