Uittreksel Basis Registratie Personen (BRP)

Een uittreksel BRP is een officiële verklaring van de gemeente dat u in De Bilt woont. Daarop staan uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. Daarnaast kunt u er andere gegevens op laten zetten. Een uittreksel BRP kunt u online aanvragen. U krijgt het uittreksel BRP binnen drie werkdagen thuisgestuurd.

Aanvragen

Voor een uittreksel BRP hoeft u niet naar het gemeentehuis

Nodig

DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl.

Wat u moet weten

Kosten

Een uittreksel BRP kost € 9,80.

Is online aanvragen voor u lastig, dan kunt u een uittreksel BRP ook ophalen aan de informatiebalie. U kunt hiervoor bij ons binnenlopen tijdens de openingstijden. Als u het uittreksel BRP in het gemeentehuis ophaalt, neemt u mee:

  • Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)
  • Vraagt u het uittreksel voor iemand anders aan? Neem dan ook de schriftelijke machtiging en een identiteitsbewijs van diegene mee
  • Bankpas. Bij de informatiebalie kunt u alleen met pin betalen

Scholen vragen soms bij inschrijving om een uittreksel BRP. Dit is niet nodig. De benodigde gegevens staan bijvoorbeeld ook op de identiteitskaart of in het paspoort van het kind. Dit is een landelijke afspraak en alle scholen hebben hier bericht over gekregen.