Nieuw zwembad

Zwembad Brandenburg is sterk verouderd. De gemeente De Bilt werkt plannen uit voor een nieuw, duurzaam en energiezuinig zwembad naast de huidige locatie van het zwembad.

Planning

De raad heeft op 25 juni groen licht gegeven om op dezelfde locatie als het huidige zwembad Brandenburg een nieuw, duurzaam en energiezuinig zwembad te ontwikkelen. Met het besluit van de raad komt een eind aan een lange periode van debat, haalbaarheidsscenario’s en planvorming. Het nieuwe bad - een verwarmd zesbaanszwembad met een beweegbare bodem – is geschikt als instructiebad, gemakkelijk toegankelijk voor speciale doelgroepen en er kan in gesport worden.

Met dit besluit geeft de raad zijn fiat aan een budget van ruim 366 duizend euro en stelt de raad voorbereidingskredieten beschikbaar van 100 duizend euro voor de nieuwbouw en 60 duizend euro voor de herontwikkeling van de vrijgekomen ruimte op de locatie.

De gemeente wil nu doorpakken om de gewenste planning te halen en eind 2017 het nieuwe zwembad te openen. Bij de realisatie zullen gebruikers en omwonenden actief worden betrokken. Binnenkort ontvangen de gebruikers een uitnodiging om na de zomer de planning en uitvoering van de plannen verder te bespreken.