Evenementenvergunning

Voor een evenement zoals een concert, braderie of markt heeft u een evenementenvergunning nodig. Voor een klein evenement zoals een buurtfeest hoeft u alleen een melding te doen.

Aanvragen

Aanvragen met eHerkenning

Voor een evenementenvergunning hoeft u niet naar het gemeentehuis

Middelgroot evenement

Een middelgroot evenement is een evenement met tussen de 100 en 1000 bezoekers. De aanvraag voor een evenementenvergunning dient u minstens acht weken van tevoren in.

Groot evenement

Een groot evenement is een evenement waarbij meer dan duizend bezoekers per dag worden verwacht. Ook regelmatig terugkerende evenementen, die als zodanig door de burgemeester zijn aangewezen, beschouwt de gemeente als een groot evenement. 

Bij een groot evenement moet u het evenement schriftelijk aanmelden vóór 1 november van het jaar voorafgaand aan het jaar waarin het evenement gepland is en vervolgens tenminste  6 maanden van tevoren een vergunning aanvragen.

We adviseren u om vóór het indienen van de aanvraag contact met de gemeente op te nemen. We gaan dan met u in overleg en bespreken aan welke voorwaarden uw aanvraag moet voldoen. 

Nodig

DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl.

Met eHerkenning kunt u inloggen bij verschillende overheidsorganisaties. eHerkenning is een soort DigiD maar dan voor bedrijven. Nog geen eHerkenning? Ga dan eerst naar www.eHerkenning.nl. Nodig is eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 2.

Kosten

Een evenementenvergunning kost € 142,90 voor een middelgroot evenement en € 498,30  voor een groot evenement.

Wilt u tijdens het evenement zwak-alcoholhoudende dranken verstrekken, buiten een horecalocatie? Dan moet u daarvoor een Ontheffing zwak-alcoholische dranken aanvragen.

Wilt u een klein evenement zoals een buurtbarbecue of straatfeest organiseren? Dan is een vergunning niet nodig maar kunt u volstaan een Melding klein evenement.

Gerelateerde documenten