Exploitatievergunning

Met een exploitatievergunning krijgt u toestemming voor het gebruik van een openbare inrichting, zoals bijvoorbeeld horecabedrijven, buurthuizen, clubhuizen en logiesverstrekkers. Een exploitatievergunning is pand- en ondernemersgebonden.

Aanvragen

Aanvragen met eHerkenning

Voor het aanvragen van een exploitatievergunning hoeft u niet naar het gemeentehuis.

Wat u moet weten

  • U heeft geen vergunning nodig als de openbare inrichting zich bevindt in een winkel, een zorginstelling, een museum of een bedrijfskantine of -restaurant.
  • De aanvraag moet u minimaal 8 weken voor de opening aanvragen. Een horecabedrijf openen zonder een geldige exploitatievergunning of drank- en horecavergunning is niet toegestaan

Geldigheid

Een exploitatievergunning is in principe geldig voor onbepaalde tijd. Wijzigt de exploitatievorm, rechtsvorm of inrichting, dan moet u een nieuwe exploitatievergunning aanvragen.

Nodig

  • Uw DigD. Doet u de aanvraag als ondernemer/organisatie dan heeft u eHerkenning nodig

DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl.

Met eHerkenning kunt u inloggen bij verschillende overheidsorganisaties. eHerkenning is een soort DigiD maar dan voor bedrijven. Nog geen eHerkenning? Ga dan eerst naar www.eHerkenning.nl. Nodig is eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 2.

Kosten

Een aanvraag voor een exploitatievergunning kost € 312,-.