Afval wegbrengen

Overzicht van afvalsoorten die u naar de milieustraat kunt brengen. Voor het wegbrengen van afval naar de milieustraat heeft u een milieupas en een geldig legitimatiebewijs (= geldig rijbewijs, paspoort of ID kaart) nodig. 

Afvalsoorten en voorwaarden

U kunt alleen afval brengen dat afkomstig is van particuliere huishoudens. Bedrijfsafval wordt niet geaccepteerd, hiervoor kunt een contract afsluiten met een afvalverwerker.

AfvalsoortenVoorwaarden
Asbest en asbestgelijkend materiaalMaximaal 35 m2. Uitsluitend asbest aanleveren als het luchtdicht en dubbel verpakt is in speciaal plastic. Daarbij moet u een kopie van uw legitimatiebewijs en een sloopmeldingsformulier inleveren. Zie Slopen en asbest verwijderen voor de voorwaarden en regels.
Glas, flessen, conservenGeen vuurvast glas
Plat glasGeen verpakkingsglas
TuinafvalMaximaal 2m3
Grof huisvuil, bankstellen e.d.Maximaal 2m3 per dag
Oud ijzer
Koper, aluminium RVS
PuinStenig materiaal zonder andere toevoegingen
GipsZonder tegels of andere toevoegingen, maximaal 1m3 per dag
Dakbedekkingsmaterialen, Dakleer Bitumen, Shingles, Dakgrind met teer vermengd, Maximaal 1m3 per dag
Klein Gevaarlijk Afval/Chemisch afval
Batterijen, spaarlampen. TL-lampen
Afgewerkte olie, gasflessen, brandblussers
Maximaal 50l per dag
Oud papier en kartonGeen drankpakken of nat/vies materiaal
HoutMaximaal 1m3 per dag
Bielzen, geïmpregneerd tuinhout, Maximaal 1m3 per dag
Plastic verpakkingen, drankpakken en metalen verpakkingen (PMD)Alleen verpakkingen
Harde kunststoffen, tuinmeubels, PVC, plastic speelgoedGeen verpakkingen
Tuinaarde/zandAlleen schone grond/zand zonder ander (stenig) materiaal, maximaal 2m3 per dag
Bruin- en witgoed, elektrische apparaten
Textiel, schoenen en knuffelsGeen vuil of nat textiel
AutobandenMaximaal 4 stuks
PiepschuimSchoon piepschuim
MatrassenDroog aanleveren, maximaal 2 stuks
Gemengd bouw- en sloopafval

Vanaf 1 januari 2017 alleen zorgvuldig gescheiden schoon puin, gips, bitumineuze dakbedekking, kunstoffen en hout aanleveren op de Milieustraat.

Ongescheiden bouw-en sloopafval zoals wanddelen met tegels of verlijmde materialen, deuren met glas, isolatiematerialen, plafondplaten kunt u afvoeren door een container te huren of het weg te brengen naar een particuliere verwerker,

 

Met uw milieupas heeft u toegang tot de milieustraat. Daar kan ieder huishouden terecht voor het wegbrengen van afval dat u niet bij de huis-aan-huisinzameling kunt of mag meegeven. Bedrijfsafval kunt u niet bij de milieustraat kwijt.

De milieupas is ook nodig om de verzamelcontainers voor restafval te openen als u daar op aan gewezen bent. De milieupas helpt de gemeente om de ondergrondse verzamelcontainers voor restafval goed te beheren. De gemeente kan per container zien hoe vaak en op welke tijdstippen en gestort wordt en of er storingen zijn. Deze gegevens zijn niet terug te herleiden naar een specifiek adres. Ook kunnen we uw vragen, klachten en meldingen beter behandelen. Gebruik van de pas voorkomt bovendien dat mensen uit andere gemeenten afval in de containers kunnen doen.

Wanneer u gebruik maakt van kliko’s aan huis werkt uw milieupas niet voor de ondergrondse verzamelcontainers voor restafval. Wilt uw kliko inleveren en gebruikmaken van de verzamelcontainer? Dat kan via de pagina Kliko.

Uw milieupas is gekoppeld aan het adres van uw woning. Als u gaat verhuizen, moet u de pas dus achterlaten in huis of overdragen aan de nieuwe bewoner(s).

Niet beschadigen

De milieupas bevat een antennedraad om contact te maken met de sensor van de ondergrondse verzamelcontainer of de slagboom voor de milieustraat. Beschadig de milieupas daarom niet.

De Bilt

Groen van Prinstererschool, De Rietakker, FC De Bilt, Dorpskerk, Patioschool en de milieustraat (denk aan uw milieupas!)

Bilthoven

Opstandingskerk en Berg en Boschschool

Maartensdijk

Hersteld hervormde kerk

Hollandsche Rading

Bosbergschool

Zie ook Afval aanbieden voor meer informatie over ophalen van papier.

Naast kleding kunt u ook keukentextiel, handdoeken, schoenen en knuffels aanbieden. Het textiel mag ook kapot zijn als het maar wel schoon is. U kunt kleding, textiel e.d. deponeren in containers op verschillende locaties.

De Bilt

Biltstein, Aeolusweg en Henri Dunantplein

Bilthoven

Neptunuslaan, Donsvlinder, Leijenseweg, Vinkenlaan, Kwinkelier en Gregoriuslaan

Maartensdijk

Prinses Marijkelaan, Maertensplein,

Groenekan

Groenekanseweg

Hollandsche Rading

Spoorlaan

Westbroek

Schutmeesterweg

Stop alles in een gesloten zak. Zo kan de inhoud niet nat of vuil worden. Let er wel op dat de zak door de opening van de container past.

Maak tussen 9.00 en 17.00 uur een afspraak met onze afvalinzamelaar Renewi via telefoon 030 - 214 22 05 en geef door welke spullen u wilt laten ophalen. Zet uw aangemelde afval op de afgesproken dag voor 7.30 uur aan de straat. Losse materialen als planken en laminaat gebonden aanbieden.

De volgende materialen worden niet meegenomen: bouw -en sloopafval, stenen, grond, zand, glas, chemisch afval, asbest, bielzen, groenafval, boomstammen en autobanden.