Afval wegbrengen

Overzicht van afvalsoorten die u naar de milieustraat kunt brengen. Voor het wegbrengen van afval naar de milieustraat heeft u een milieupas en een geldig legitimatiebewijs (= geldig rijbewijs, paspoort of ID kaart) nodig. 

Afvalsoorten en voorwaarden

U kunt alleen afval brengen dat afkomstig is van particuliere huishoudens. Bedrijfsafval wordt niet geaccepteerd, hiervoor kunt een contract afsluiten met een afvalverwerker.

AfvalsoortenVoorwaarden
Asbest en asbestgelijkend materiaalMaximaal 35 m2. Uitsluitend asbest aanleveren als het luchtdicht en dubbel verpakt is in speciaal plastic. Daarbij moet u een kopie van uw legitimatiebewijs en een sloopmeldingsformulier inleveren. Zie Slopen en asbest verwijderen voor de voorwaarden en regels.
Glas, flessen, conservenGeen vuurvast glas
Plat glasGeen verpakkingsglas
TuinafvalMaximaal 2m3
Grof huisvuil, bankstellen e.d.Maximaal 2m3 per dag
Oud ijzer
Koper, aluminium RVS
PuinStenig materiaal zonder andere toevoegingen
GipsZonder tegels of andere toevoegingen, maximaal 1m3 per dag
Dakbedekkingsmaterialen, Dakleer Bitumen, Shingles, Dakgrind met teer vermengd, Maximaal 1m3 per dag
Klein Gevaarlijk Afval/Chemisch afval
Batterijen, spaarlampen. TL-lampen
Afgewerkte olie, gasflessen, brandblussers
Kijk op www.recyclemanager.nl bij de recyclewijzer
Maximaal 50l per dag
Oud papier en kartonGeen drankpakken of nat/vies materiaal
HoutMaximaal 1m3 per dag
Bielzen, geïmpregneerd tuinhout, Maximaal 1m3 per dag
Plastic verpakkingen, drankpakken en metalen verpakkingen (PMD)Alleen verpakkingen
Harde kunststoffen, tuinmeubels, PVC, plastic speelgoedGeen verpakkingen
Tuinaarde/zandAlleen schone grond/zand zonder ander (stenig) materiaal, maximaal 2m3 per dag
Bruin- en witgoed, elektrische apparaten
Textiel, schoenen en knuffelsGeen vuil of nat textiel
AutobandenMaximaal 4 stuks
PiepschuimSchoon piepschuim
MatrassenDroog aanleveren, maximaal 2 stuks
Gemengd bouw- en sloopafval

Vanaf 1 januari 2017 alleen zorgvuldig gescheiden schoon puin, gips, bitumineuze dakbedekking, kunstoffen en hout aanleveren op de Milieustraat.

Ongescheiden bouw-en sloopafval zoals wanddelen met tegels of verlijmde materialen, deuren met glas, isolatiematerialen, plafondplaten kunt u afvoeren door een container te huren of het weg te brengen naar een particuliere verwerker,

Inwoners hebben toegang tot de milieustraat met behulp van een milieupas. De passen worden verstrekt op basis van de afvalstoffenheffing, gekoppeld aan de woning.

Dit houdt in dat, in het geval van verhuizing, de ‘oude’ bewoner de pas van de woning moeten overdragen aan de ‘nieuwe’ bewoner.

De Bilt

St. Michaëlschool, Groen van Prinstererschool, De Rietakker, FC De Bilt, Dorpskerk, Patioschool, Onze Lieve Vrouweparochie en de Immanuëlkerk.

Bilthoven

Opstandingskerk, De Poolster, Laurensschool, Everdingenschool, Berg en Boschschool, Woudkapel, Theresiaschool, Huize Het Oosten en NOVA.

Maartensdijk

Hersteld hervormde kerk.

Zie ook Afval aanbieden voor meer informatie over ophalen van papier.

Naast kleding kunt u ook keukentextiel, handdoeken, schoenen en knuffels aanbieden. Het textiel mag ook kapot zijn als het maar wel schoon is. U kunt kleding, textiel e.d. deponeren in containers op verschillende locaties, deze vindt u op de afvalkalender.

Stop alles in een gesloten zak. Zo kan de inhoud niet nat of vuil worden. Let er wel op dat de zak door de opening van de container past.

Zie ook Afval aanbieden voor meer informatie over het ophalen van textiel.  

Maak tussen 9.00 en 17.00 uur een afspraak via 030 - 214 22 05 en geef door welke spullen u wilt laten ophalen. Zet uw aangemelde afval op de afgesproken dag voor 7.30 uur aan de straat. Losse materialen als planken en laminaat gebonden aanbieden.

De volgende materialen worden niet meegenomen: bouw -en sloopafval, stenen, grond, zand, glas, chemisch afval, asbest, bielzen, groenafval, boomstammen en autobanden.