Ondergrondse containers

Antwoorden op veelgestelde vragen

Containerkaart alleen tekst (pdf, 618 kb)   

Op de containerkaart kunt u zien waar de nieuwe ondergrondse verzamelcontainers voor restafval en PMD staan. Bij de ondergrondse containers staat een groene kliko voor uw groente- en fruitafval uit de keuken.

Veelgestelde vragen

Ondergrondse containers hebben een aantal voordelen:

  • U kunt uw afval makkelijker scheiden
  • De ondergrondse containers geven een netter straatbeeld
  • Ze trekken minder ongedierte aan
  • Ze zijn beter goed toegankelijk door een lagere inworpopening
  • Klachten en meldingen zijn beter af te handelen door toegangscontrole met de milieupas

Een paar dingen zijn belangrijk bij het bepalen van de precieze plaats: de bereikbaarheid voor vuilnisauto’s, de afstand tot woningen, de aanwezigheid van kabels en leidingen in de bodem, de aanwezigheid van verlichting en bomen, de verkeersveiligheid en het sparen van parkeerplaatsen.

Als u geen kliko’s aan huis hebt, kunt u alle verzamelcontainers in de gemeente gebruiken met behulp van uw milieupas.

Op de ondergrondse containers is aangegeven hoe u een illegaal geplaatst afval kunt doorgeven. De storing wordt zo snel mogelijk verholpen en / of het bijgeplaatste afval wordt verwijderd. Gaat de verzamelcontainer niet open? Geen nood: met uw milieupas heeft u toegang tot alle containers in de gemeente.

Dat is afhankelijk van het gebruik. De ervaring leert dat één keer per week legen meestal voldoende is. We zorgen ervoor dat de ondergrondse containers nooit vol zitten.

Bij een ondergrondse container zit de opening laag en deze laat zich eenvoudig openen, ook vanuit een rolstoel of scootmobiel. U hoeft geen zware deksels meer boven uw macht op te tillen. We letten er ook op dat de ondergrondse containers voor iedereen goed bereikbaar zijn. Het kan wel zijn dat de afstand tot de dichtstbijzijnde ondergrondse container wat groter is dan tot de oude bovengrondse containers.

Op enkele locaties in de gemeente worden 2018 werkzaamheden uitgevoerd aan bijvoorbeeld de bestrating of riolering. Waar dat logisch of efficiënt is, zullen we het plaatsen van ondergrondse containers daarmee combineren. In dat geval kan het zijn, dat de bovengrondse containers dus nog een tijdje blijven staan. Zo ondervindt u zo min mogelijk hinder van alle werkzaamheden.