Hollandsche Rading

Hollandsche Rading is een forensendorp aan de rand van het Gooi, pal aan het Gooisch Natuurreservaat. Hollandsche Rading betekent grens (rade) tussen Holland en Utrecht.

Bezienswaardigheden

Hollandsche Rading telt circa 1.500 inwoners. Door de uitbreiding van het spoorwegennet langs Hollandsche Rading kon het dorp zich ontwikkelen. In Hollandsche Rading is een NS-station.

De kern ligt midden in een bosrijke omgeving, met bijzondere grondwaterstromingen die zorgen voor de daarbij behorende planten. Unieke ontginningspatronen zijn in het landschap nog steeds waar te nemen. Een patroon dat ook weer actueel werd in de herinrichting Noorderpark.

Samenwerking bewoners en gemeente

In de afgelopen maanden hebben bewoners van Hollandsche Rading en de gemeente De Bilt een manier gevonden waarop samen gewerkt kan worden aan een aantrekkelijk en vitaal dorp. Samen weten wij meer.

Bekijk het gebiedsplan en de activiteiten (Samenvoorhollandscherading.nl)

Lianne Oosterlee
l.oosterlee@debilt.nl
(030) 228 94 91

Werkdagen: dinsdag, donderdag en vrijdag

Het spreekuur is een manier voor u om in gesprek te gaan met het gemeentebestuur. Ebbe Rost van Tonningen is de kernwethouder van Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek. Hij luistert naar wat er leeft en kijkt hoe de gemeente u met uw idee├źn en initiatieven op weg kan helpen. Uw contact in de wijk is ook aanwezig bij het spreekuur.

Ebbe Rost van Tonningen

  • 18 januari van 15.30 - 16.30 uur

Het spreekuur vindt plaats in het Dorpshuis, Dennenlaan 57 in Hollandsche Rading