Schetsplan indienen

Bij een schetsplan kijkt de gemeente voorafgaand aan de vergunningaanvraag of uw (bouw)plan binnen het bestemmingsplan past en voldoet aan de eisen van de welstand. Dat kan u geld en risico besparen.

Indienen

Voor het indienen van een schetsplan hoeft u niet naar het gemeentehuis

Wanneer een schetsplan?

Voorbeelden van werkzaamheden waarvoor u een schetsplan kunt indienen zijn een dakkapel aan de voorzijde, een dakopbouw en een aanbouw. U kunt altijd een schetsplan indienen. Een schetsplan past meestal in het bestemmingsplan.

Een positieve beoordeling van uw schetsplan is geen omgevingsvergunning. U kunt hiermee dus nog niet gaan bouwen of verbouwen.

Nodig

  • Uw Digid. Doet u de aanvraag als ondernemer/organisatie, dan heeft u eHerkenning nodig

DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl.
Met eHerkenning kunt u inloggen bij verschillende overheidsorganisaties. eHerkenning is een soort DigiD maar dan voor bedrijven. Nog geen eHerkenning? Ga dan eerst naar www.eHerkenning.nl. Nodig is eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 2.

Meesturen

Stuur de volgende bijlagen mee, met een duidelijke maatvoering en inclusief bruto-oppervlakte:

  • Situatietekening (1:1000) van de nieuwe situatie met daarop het bouwwerk en de ligging van het bouwwerk ten opzichte van de perceelsgrenzen en de wegzijde
  • Plattegronden (1:100) van zowel het bestaande als het nieuwe bouwwerk
  • Gevelaanzichten (1:100) van de bestaande en de nieuwe situatie en van de gevels van aangrenzende gebouwen
  • Doorsnedetekening (1:100) van de bestaande en de nieuwe situatie, inclusief de peilmaten ten opzichte van het maaiveld
  • Vermeld het materiaalgebruik en het kleurgebruik, waaronder in ieder geval: uitwendige scheidingsconstructie, gevelbekleding, voegwerk, kozijnen, balkonhekken, dakgoten, boeidelen en de dagbedekking
  • Kleurenfoto’s van de bestaande situatie

Kosten

Het indienen van een schetsplan kost € 284,-.

Reactie op uw schetsplan

De gemeente streeft ernaar om uw aanvraag binnen 8 weken schriftelijk af te handelen. Er is geen beroep of bezwaar mogelijk bij een schetsplan.

Heeft u een complexer plan dat niet binnen het bestemmingsplan past, dan kunt u een principe-uitspraak aanvragen.