Werk en inkomen

Heeft u tijdelijk geen werk en te weinig geld om van te leven? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen.

Schrijf u eerst in als werkzoekende bij het UWV.

Voor meer ondersteuning in inkomen kunt u contact opnemen met de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Deze dienst werkt namens de gemeente en helpt inwoners die tijdelijk of langdurig geen inkomen hebben.

Als u tijd over heeft en u wilt zich maatschappelijk nuttig maken, dan kunt u vrijwilligerswerk gaan doen. Bij de vacaturebank van MENS De Bilt  vindt u informatie over vrijwilligerswerk dat bij u past. Bij inwoners met een uitkering stimuleren wij het doen van vrijwilligerswerk. De contactpersoon helpt u graag verder.

Krijgt u een uitkering van de gemeente? Dan moet u volgens de Wet Taaleis zorgen dat uw Nederlands goed genoeg is om werk te vinden.

Heeft u hierbij hulp nodig kijk dan voor informatie op de websites van Taalpunt De Bilt, Steunpunt Vluchtelingen De Bilt of MENS De Bilt.

Zie ook de websites:

Bij de volgende organisatie kunt u gratis een taalcursus volgen.

Het maakt niet uit welk taalniveau u heeft. U kunt niet meedoen als u bezig bent met inburgering (taalles voor statushouders/DUO).

NL Educatie biedt praktische cursussen met een erkend diploma aan:

E-mail               info@nleducatie.com
Telefoon           030 - 303 12 34

Meer informatie vindt u op de website van NLEducatie.


Op de pagina Laag inkomen of schulden vindt u meer informatie over verschillende regelingen van de gemeente De Bilt voor inwoners.

Op de website van de arbeidsmarktregio vindt u informatie over het Actieplan Jeugdwerkloosheid en de aanpak onbeperkt aan de slag.

Wanneer u moeite heeft met het aanvragen van ondersteuning of regelingen, dan kunt u hulp inschakelen van de formulierenbrigade. Deze hulp is gratis.